Kažkodėl visada norėjau išbandyt. Šiandien parduotuvėj užtikau tokių didžiulių pievagrybių, kad negalėjau praeit pro šoną. Receptų neieškojau, ką sugalvojau, tą sudėjau. Ir štai kas gavos :)
12 didelių pievagrybių
2 riekelių virto kumpio
2 riekelių šalto rūkymo dešros (storos, aš naudojau "Kaziuko)
1/2 svogūno
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
~100 g fermentinio sūrio
aštresnių prieskonių, druskos
Padažui:
2 valg.š. majonezo
2 valg.š. pomidorų padažo
1/2 arbat. š. adžikos
pipirų
Gaminimas: svogūną supjaustom kubeliais ir pakepam su trupučiu sviesto. Pievagrybius nuplaunam, išpjaunam kotelius ir šaukšteliu išskobiam lakštelius. Kotelius, kumpį ir dešrą supjaustom kubeliais, česnaką sukapojam, sūrį sutarkuojam. Viską dedam į dubenėlį, mušam kiaušinį, beriam prieskonių ir druskos, dedam pakepintą svogūną ir gerai išmaišom. Šio mišinio prikraunam į kepurėles su kaupu, dedam jas į blėtelę, išklotą folija ir kepam apie 15 - 20 min. iki 180"C įkaitintoje orkaitėje.
Padažui visus komponentus sumaišom.
Patiekiam apipiltus padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą