250 g pupelių (aš naudojau raudonas)
4 skiltelės česnako
2 arbat. š. garstyčių
3 valg.š. alyvuogių aliejaus
majonezo
druskos
pipirų
Gaminimas: pupeles nuplaunam ir užmerkiam iš vakaro. Išverdam pasūdytam vandenyje, kai pravėsta, sumalam mėsmale ar susmulkinam blenderiu. į gautą masę pilam aliejų, dedam sukapotą česnaką, garstyčias, pipirus, jei reikia dar druskos ir truputį majonezo. Gerai išmaišome. Jei reikia, dedame majonezo tiek, kol gauname norima konsistencija. Man reikėjo 2 valg. š.
Labai skanu su paskrudinta balta formine duona ar batonu.
Skrudinau taip: batono riekeles aptepiau trupučiu sviesto ir į orkaitę, kai viršus apskrudo, apverčiau.
Tiks ir tosteryje skrudinta.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą