375 ml miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
5 valg.š. aliejaus
200 ml kefyro
250 ml cukraus
4 kiausiniai
2 valg š. kakavos
Gaminimas: miltus persijojame su kepimo milteliais, šaukstą cukraus sumaišome su kakava. Kiaušinius plakame su cukrum, kol jis ištirpsta, pilame kefyrą, aliejų ir išmaišome iki vientisos masės. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tešlą dalinam pusiau ir į vieną dalį imaišom kakava. Į kitą dalį aš dėjau cukruotų apelsinų žievelių. Į formeles tešlą dedam sluoksniais ir perbraukiam kelis kart pagaliuku, kad gautūsi ornamentas. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 25-35 min, atvėsiname ant grotelių.
Labai neblogi. Ypač prie kavos. Receptas is "Darbštuolės".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą