Asmeniškai man buvo per rūgštus, bet tikrai dar darysiu, tik reikės pakoreguot citrinų sulčių ir cukraus kiekį. Šaltinis čia.
4 citrinos
200 g miltinio cukraus
100 g sviesto
4 kiaušiniai
Gaminimas: nuo citrinų nutarkuojam žievelę ir išspaudžiam sultis, sumaišom su miltiniu cukrum ir išplaktais (nesmarkiai) kiaušiniais. Paliekam pastovėt 30 min. Nukošiam, pilam į puodą, dedam sviestą ir kaitinam kol užverda.Verdam ant lėtos ugnies 12 min. pamaišydamos. Atvėsinam ir dedam į šaldytuvą. Galima valgyti kaip džemą,tepant ant batono. Labai tiktų pertepti kokį sluoksnį torto, plikytiem pyragaičiams įadryti. Aš taip ir padariau.
Kaip jau sakiau, man buvo per rūgštus, kai atidirbsiu, įdėsiu patobulintą variantą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą