2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Mūsų grikiai vakarienei


350 g - 400 g grikių
 2 morkos
1 didelis svogūnas
lapkotinio saliero 1 šakelė
3 pievagrybiai(galima patarkuoti džiovinto baravyko, blogiausiu atveju kubelis grybų sultinio)
2-3 valg.š.alyvuogių aliejaus (galima keisti kitu)
0.5 valg.š. sviesto
apie 100 ml vandens
1 valg.š.grietinės
1 valg.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų pagal skonį, aš dar dedu Chmeli suneli

Gaminimas: grikius brinkinau Tupperware inde "Gaminimui ir serviravimui" (galima ir paprasčiausiai išvirti). Nuskustas morkas sutarkuojam burokine tarka ir kepam su aliejumi ir sviestu, po kelių minučių dedam kepti ir susmulkintą svogūna, saliero lapkotį (aš susmulkinu abu blenderiu, bet galite smulkiai supjaustyti), įpilam truputį vandenio, kad pasitroškintų (jis išgaruoja kepant). Kai daržovės suminkštėja, dedu susmulkintus pievagrybius ir dar pora minučių pakepu. Tada 100 ml vandens išmaišau gritinę ir pomidorų padažą, prieskoniukus, pilu ant daržovių, o kai viskas perkaista, dedu grikius. Viską maišydama dar pora minučių pakepinu, jei reikia, pridedu dar druskytės ir pipiriukų. Grikiai sutraukia visą padažiuką, gaunasi birūs ir ypatingo skonio.
Šito kiekio pas mane užteko 6 asmenims.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą