Kažkaip dėjau dėjau, ką turėjau ir išėjo labai vykę čirvinukai. Jei nedėsite iškepę vieną ant kito, tai išlieka smagiai traškūs. Aišku skaniausi, ką tik iš keptuvės ;)
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
2 valg.š. grietinės
4 valg.š. kreminės varškės
1/2 arbat.š. sodos
300 ml pieno
5 valg.š. aliejaus
500 ml miltų ( 2 stiklinės)
Gaminimas: Į dubenį mušam kiaušinius, beriam cukrų ir išplakam. Įmaišom grietinę sumaišytą su soda, kreminę varškę, aliejų, pieną ir pabaigoje miltys. Tešlą gerai išplakam. Įkaitintoj čirvinių blynų keptuvėj iškepame blynus.
Skanaus ;)
2014 m. kovo 25 d., antradienis
2014 m. kovo 18 d., antradienis
Stirnienos file daržovėse
Tikrai nedažnai pasimėgaujam žvėriena, bet kokio gyvūno esu ragavus, man patinka visi. Ir šerno, ir stirnos, ir bebro, ir zuikio mėsytė yra nuostabi.
Stirnienos file gavau dovanų iš pusbrolio modžiotojo kartu su paruošimo patarimais. Pasirodo ši dalis gaminant netinkamai labai išsausėja, tad reikia gudrybių išlaikyti ją sultingą. PAVYKO ;)
Buvo labai skanu, tiesiog tirpo burnoje, tad dalinuos, gal kam pravers.
Stirnienos file
3 didesnės morkos
1 didelis svogūnas
medžiotojų prieskoniai
čiobrelis
kalendra malta
druska
gabalėlis fermentinio sūrio
majonezas
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas: file supjaustome piršto storio gabalėliais, truputį pamušam, subarstom medžiotojų prieskoniais ir paliekam pora valandų pasimarinuoti.
Morkas sutarkuojam burokine tarka, apibarstom druska, kalendra, pilam aliejų ir išmaišom. Morkas sudedam į blėtele, padarydami iš jų nors piršto storio "kilimėlį". Ant morkų išdėliojame mėsytę, patepam majonezu (nereikia dėti labai daug), pabarstom čiobrelių (nebūtinai) ir užklojam labai plonai supjaustytais svogūno griežineliais (man išėjo du sluoksniai svogūno). Dabar apiberiam smulkiai tarkuotu sūriu (nedaug), įpilam truputį vandens
Aplink galime apdėlioti paprieskoniuotais bulvių ketvirčiais. Viską kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min.
Taurė vyno ir nuostabūs pietūs.
Tai tikrai nėra kažkas ypatingo, bet labai skanu.
Stirnienos file gavau dovanų iš pusbrolio modžiotojo kartu su paruošimo patarimais. Pasirodo ši dalis gaminant netinkamai labai išsausėja, tad reikia gudrybių išlaikyti ją sultingą. PAVYKO ;)
Buvo labai skanu, tiesiog tirpo burnoje, tad dalinuos, gal kam pravers.
Stirnienos file
3 didesnės morkos
1 didelis svogūnas
medžiotojų prieskoniai
čiobrelis
kalendra malta
druska
gabalėlis fermentinio sūrio
majonezas
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas: file supjaustome piršto storio gabalėliais, truputį pamušam, subarstom medžiotojų prieskoniais ir paliekam pora valandų pasimarinuoti.
Morkas sutarkuojam burokine tarka, apibarstom druska, kalendra, pilam aliejų ir išmaišom. Morkas sudedam į blėtele, padarydami iš jų nors piršto storio "kilimėlį". Ant morkų išdėliojame mėsytę, patepam majonezu (nereikia dėti labai daug), pabarstom čiobrelių (nebūtinai) ir užklojam labai plonai supjaustytais svogūno griežineliais (man išėjo du sluoksniai svogūno). Dabar apiberiam smulkiai tarkuotu sūriu (nedaug), įpilam truputį vandens
Aplink galime apdėlioti paprieskoniuotais bulvių ketvirčiais. Viską kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min.
Taurė vyno ir nuostabūs pietūs.
Tai tikrai nėra kažkas ypatingo, bet labai skanu.
2014 m. kovo 17 d., pirmadienis
Pyragėliai "Kasdieniniai"
Kažkada kažkur rastas receptėlis, bet gerokai pritaikytas savo skoniui. Paprasti, iš kasdieniškų produktų, bet tikrai negėda svečią pavaišint.
Tešlai:
300 g liesos varškės
160 g kepinių margarino
300 g miltų
1 valg.š. cukraus
žiupsnis druskos
Įdarui:
150 g virtos dešros ar kumpelio (galite panaudoti virtos ar keptos mėsos likučius)
100 g fermentinio sūrio
2 vidutinės virtos bulvės
1 virta morka
1 svogūnas
2 valg.š. grietinės
druska, pipirai, raudonėlis, muskatas
kiaušinio trynys aptepimui
Gaminimas: Į dubenį beriam miltus ir vis pamiltuodami sutarkuojam margariną burokine tarka. Rankomis patriname miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Beriame cukrų, druską, dedame varškę ir užminkome tešlą. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą.
Įdarui dešrą ir sūrį sutarkuojam burokine tarka (jei dedame kumpelį ar mėsytę - smulkiai supjaustome), bulves ir morką supjaustome mažais kubeliais. Svogūną supjaustom smulkiai ir nuplikom verdančiu vandeniu.Viską dedame į dubenėlį, beriam druską, pipirus, raudonėlį, muskatus, dedame grietinę ir išmaišome.
Tešlą padaliname į 16 - 18 gabalėlių, padarome rutuliukus, iškočiojame apie 0.5 - 0.7 cm storio blynelius, dedame po šaukštą įdaro ir užspaudžiame trikampėliais. Pyragėlius sudedam į kepimo popierium išklotą blėtelę, patepam kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens, apibarstome mėgiamom žolelėm. Dantų krapštuku praduriame po vieną skylutę, kad kepant būtų pro kur išeiti garui. Kepame iki 225"C įkaitintoj orkaitėj apie 20 min, kol gražiai apkepa.
Labai skanūs, sultingi pyragėliai. Tiks ir prie sultinio, ir prie arbatos. Mes valgėme užgerdami kmynų arbata, labai tiko.
Pamėginkite, nesigailėsit. Su įdaru varijuokite kaip sugalvosit, ar kaip jums labiau patinka.
Skanaus!
Tešlai:
300 g liesos varškės
160 g kepinių margarino
300 g miltų
1 valg.š. cukraus
žiupsnis druskos
Įdarui:
150 g virtos dešros ar kumpelio (galite panaudoti virtos ar keptos mėsos likučius)
100 g fermentinio sūrio
2 vidutinės virtos bulvės
1 virta morka
1 svogūnas
2 valg.š. grietinės
druska, pipirai, raudonėlis, muskatas
kiaušinio trynys aptepimui
Gaminimas: Į dubenį beriam miltus ir vis pamiltuodami sutarkuojam margariną burokine tarka. Rankomis patriname miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Beriame cukrų, druską, dedame varškę ir užminkome tešlą. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą.
Įdarui dešrą ir sūrį sutarkuojam burokine tarka (jei dedame kumpelį ar mėsytę - smulkiai supjaustome), bulves ir morką supjaustome mažais kubeliais. Svogūną supjaustom smulkiai ir nuplikom verdančiu vandeniu.Viską dedame į dubenėlį, beriam druską, pipirus, raudonėlį, muskatus, dedame grietinę ir išmaišome.
Tešlą padaliname į 16 - 18 gabalėlių, padarome rutuliukus, iškočiojame apie 0.5 - 0.7 cm storio blynelius, dedame po šaukštą įdaro ir užspaudžiame trikampėliais. Pyragėlius sudedam į kepimo popierium išklotą blėtelę, patepam kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens, apibarstome mėgiamom žolelėm. Dantų krapštuku praduriame po vieną skylutę, kad kepant būtų pro kur išeiti garui. Kepame iki 225"C įkaitintoj orkaitėj apie 20 min, kol gražiai apkepa.
Labai skanūs, sultingi pyragėliai. Tiks ir prie sultinio, ir prie arbatos. Mes valgėme užgerdami kmynų arbata, labai tiko.
Pamėginkite, nesigailėsit. Su įdaru varijuokite kaip sugalvosit, ar kaip jums labiau patinka.
Skanaus!
2014 m. kovo 12 d., trečiadienis
Kefyre marinuota ir kepta vištytė
Suradau šį receptuką rusiškam puslapyje facebook'e " Вкусные шедевры ". Išbandžiau dar vasdarą, po to buvo dar keletas kartų, bet tik šį kartą suspėjau nufotografuoti. Labai skani, sultinga vištytė.
1 višta ( kuo didesnė ;))
700 - 800 ml kefyro
česnako, baziliko, druskos, mėgiamų prieskonių ( naudojau maltus juoduosius ir kvapniuosius pipirus, chmeli suneli, muskatą, truputį kario )
Gaminimas: vištytę nuplaunam, nusausinam, supjaustom gabalėliais. Norimą kiekį česnakų nuvalom, sukapojam, beriam ant jų druską, pipirus ir kitus prieskonius, išmaišom. Šiuo mišiniu gerai įtrinam vištytę ir paliekam pastovėt pora valandų. tada viską užpilam kefyru, išmaišom ir dedam į šaldytuvą nors per naktį.
Orkaitę įkaitinam iki 200"C. Į blėtelę dedam vištytę ir supilam visą kartu buvusį kefyrą, dabar dar apibarstau pikantiškais "Baivos" prieskoniais.
Taip paruoštą vištą kepam apie valandą, kelis kartus palaistom susidariusiu skysčiu.
Iškepa labai sultinga, įdomaus skonio, kvapni vištytė.
Skanaus!
Noriu parekomenduoti jums Baivos prieskonius. Geros pakuotės, jokio skonio stipriklio, prieinama kaina. Jei dar kas neatradote, rekomenduoju
Jų chimi churi ir chmeli suneli naudoju jau nuo senai ;)
1 višta ( kuo didesnė ;))
700 - 800 ml kefyro
česnako, baziliko, druskos, mėgiamų prieskonių ( naudojau maltus juoduosius ir kvapniuosius pipirus, chmeli suneli, muskatą, truputį kario )
Gaminimas: vištytę nuplaunam, nusausinam, supjaustom gabalėliais. Norimą kiekį česnakų nuvalom, sukapojam, beriam ant jų druską, pipirus ir kitus prieskonius, išmaišom. Šiuo mišiniu gerai įtrinam vištytę ir paliekam pastovėt pora valandų. tada viską užpilam kefyru, išmaišom ir dedam į šaldytuvą nors per naktį.
Orkaitę įkaitinam iki 200"C. Į blėtelę dedam vištytę ir supilam visą kartu buvusį kefyrą, dabar dar apibarstau pikantiškais "Baivos" prieskoniais.
Taip paruoštą vištą kepam apie valandą, kelis kartus palaistom susidariusiu skysčiu.
Iškepa labai sultinga, įdomaus skonio, kvapni vištytė.
Skanaus!
Noriu parekomenduoti jums Baivos prieskonius. Geros pakuotės, jokio skonio stipriklio, prieinama kaina. Jei dar kas neatradote, rekomenduoju
Jų chimi churi ir chmeli suneli naudoju jau nuo senai ;)
2014 m. kovo 11 d., antradienis
Bulvių - žirnių košė
Senai turėjau nusipirkus žirnių dribsnių ir nesugalvodavau ka su jais padaryt. kažkur buvau skaičius apie tokią košę, tik su žirniais, bet ten daug laiko užima, reik pažaist, tad nusprendžiau padaryt greitesnį ir paprastesnį variantą. Ir, nepatikėsit, išėjo labai skani, švelni košė.
Siūlau pabandyt ;)
5 vidutinės bulvės
250 ml žirnių dribsnių ( naudojau "Fasmos" 2 - 3 min )
250 ml pieno
gabalėlis sviesto
druska, krapai
Gaminimas: Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome, beriame į puodą, užpilame vandeniu, kad tik apsemtų, beriame druskos ir verdame kol suminkštės. Kai bulvės išverda, pilame pieną (vandens nupilti nereikia), užverdame, beriame žirnių dribsnius, dedame sviestą ir pamaišydami paverdame apie 5 min. Išjungiame ir palaikome uždengtą dar 5 min. Tada atidengiame ir suplakame elektriniu maišytuvu (mikseriu ), įberiame šviežių ar šaldytų krapų. Galime tiekti.
Košė nesigauna visiškai vientisa, joje truputį jaučiasi žirnių gabalėliai, bet jie minkštučiai. Jei patinka, galima gardinti spirgučiais.
Mes valgėme tokią, užgerdami kefyru. Gaunas labai skani vakarienė. Manau, tiktų ir garnyrui.
Siūlau pabandyt ;)
5 vidutinės bulvės
250 ml žirnių dribsnių ( naudojau "Fasmos" 2 - 3 min )
250 ml pieno
gabalėlis sviesto
druska, krapai
Gaminimas: Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome, beriame į puodą, užpilame vandeniu, kad tik apsemtų, beriame druskos ir verdame kol suminkštės. Kai bulvės išverda, pilame pieną (vandens nupilti nereikia), užverdame, beriame žirnių dribsnius, dedame sviestą ir pamaišydami paverdame apie 5 min. Išjungiame ir palaikome uždengtą dar 5 min. Tada atidengiame ir suplakame elektriniu maišytuvu (mikseriu ), įberiame šviežių ar šaldytų krapų. Galime tiekti.
Košė nesigauna visiškai vientisa, joje truputį jaučiasi žirnių gabalėliai, bet jie minkštučiai. Jei patinka, galima gardinti spirgučiais.
Mes valgėme tokią, užgerdami kefyru. Gaunas labai skani vakarienė. Manau, tiktų ir garnyrui.
Rūkytos jūros lydekos užtepėlė
Nieko ypatingo, bet labai skanu. Tikriausiai nieko nenustebinsiu, nes, tikriausiai, daug kas taip daro.
Tinka ir kasdienai, ir užkandėlių vakarėliui.
1 karštai rūkyta jūros lydeka
gabalėlis poro
nedidelis indelis konservuotų žirnelių ( galima ir kukurūzų)
majonezo
pipirų, krapų
Gaminimas: jūros lydeką nulupam, iškaulinam, pasmulkinam. Porą smulkiai supjaustom, žirnelius nuvarvinam. Į dubenėlį dedam žuvį, porą, žirnelius, majonezą ( pora šaukštų ), beriam pipirų, krapų ir išmaišom.
Paprastam pasimėgvimui dedu ant supjaustyto prancūziško batono. Vakarėliui galima iš sumuštinių duonos išspausti formelėmis skritulėlius ir paskrudinti juos orkaitėje, tada ant atvėsusių uždėti užtepėlės, papuošti. Galima užtepėlę dėti ir ant agurko griežinėlių, bus lengvesnis užkandis.
Skanaus ;)
Tinka ir kasdienai, ir užkandėlių vakarėliui.
1 karštai rūkyta jūros lydeka
gabalėlis poro
nedidelis indelis konservuotų žirnelių ( galima ir kukurūzų)
majonezo
pipirų, krapų
Gaminimas: jūros lydeką nulupam, iškaulinam, pasmulkinam. Porą smulkiai supjaustom, žirnelius nuvarvinam. Į dubenėlį dedam žuvį, porą, žirnelius, majonezą ( pora šaukštų ), beriam pipirų, krapų ir išmaišom.
Paprastam pasimėgvimui dedu ant supjaustyto prancūziško batono. Vakarėliui galima iš sumuštinių duonos išspausti formelėmis skritulėlius ir paskrudinti juos orkaitėje, tada ant atvėsusių uždėti užtepėlės, papuošti. Galima užtepėlę dėti ir ant agurko griežinėlių, bus lengvesnis užkandis.
Skanaus ;)
2014 m. kovo 10 d., pirmadienis
Šokoladinis keksas ( be šokolado)
Užtikau šį receptuką rusiškam receptų žurnaliukyje " Рецепты на бис". Labiausiai sudomino paruošimo būdas, tad nusprendžiau išbandyti. Nenusivyliau, nors ir nesu didelė šokoladinių pyragų gerbėja. Tikrai skanus, trapus, sodrus keksas.
250 g margarino perpus su sviestu
4 valg.š. su kaupu tamsios kakavos
375 ml cukraus
125 ml pieno
4 kiaušiniai
1/2 arbat.š. sodos
500 ml miltų
Gaminimas: Aliuminiam ar metaliniam puode ( netinka emaliuoti ) išlydom riebalus, beriam cukrų, sumaišytą su kakava, pilam pieną. Maišydami užverdam ant lėtos ugnies. Atvėsinam. Dubenyje suplakam kiaušinius, sudedam šokoladinę masę, išplakam. Sudedam sodą ir miltus, išplakam. Kekso formą išklojam kepimo popierium, pilam tešlą ir kepam 175"C temperatūroje 50 - 60 min. Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku. Pravėsinam, iškeliam iš formos ant grotelių ir paliekam visiškai atvėsti.
Verdam kavą, pjaunamės kekso ir mėgaujamės pavasarine saule ;)
Skanaus...
250 g margarino perpus su sviestu
4 valg.š. su kaupu tamsios kakavos
375 ml cukraus
125 ml pieno
4 kiaušiniai
1/2 arbat.š. sodos
500 ml miltų
Gaminimas: Aliuminiam ar metaliniam puode ( netinka emaliuoti ) išlydom riebalus, beriam cukrų, sumaišytą su kakava, pilam pieną. Maišydami užverdam ant lėtos ugnies. Atvėsinam. Dubenyje suplakam kiaušinius, sudedam šokoladinę masę, išplakam. Sudedam sodą ir miltus, išplakam. Kekso formą išklojam kepimo popierium, pilam tešlą ir kepam 175"C temperatūroje 50 - 60 min. Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku. Pravėsinam, iškeliam iš formos ant grotelių ir paliekam visiškai atvėsti.
Verdam kavą, pjaunamės kekso ir mėgaujamės pavasarine saule ;)
Skanaus...