Šį padažą jau pernai nusižiūrėjau pas Jolantą. Labai patiko, rekomendavau visiems, kam tik galėjau. Aišku ir jame yra truputis mano pakeitimų, bet skonis nuo to,man rodos, tik pagerėjo.
1 didžiulė cukinija
500g morkų
500g svogūnų
500g paprikų
500g pomidorų
3 čili pipiriukai
380ml cukraus
1 arbat.š. su kaupu citrinos rūgšties
500ml pomidorų padažo (geriausia "Vilkaviškio")
125ml aliejaus
1 galva česnako
1 valg.š. su kaupu druskos
Gaminimas: Cukiniją nulupam, išimam sėklas, pusę sutarkuojam burokine tarka, kitą pusę - supjaustom kubeliais, užpilam 300ml vandens, cukrų ir citrinos rūgštį ir 20 min paverdam.
Morkas nuskutam ir sutarkuojam burokine tarka ar šiaudeliais. Nuluptus svogūnus - kubeliais, paprikas šiaudeliais, pomidorus skiltelėmis, o česnaką sukapojam, čili pipiriukus taip pat smulkiai supjaustom.
Morkas, svogūnus ir paprikas pakaitinam 15 min, užpylę 200ml vandens. Tada šias daržoves verčiam į puodą su cukinija, dedam likusius ingridientus ir nuo užvirimo paverdame 30 min, vis pamaišant.
Padažą krečiam į iškaitintus stiklainius ir užsukę dangteliais, apverčiam ir paliekam atvėsti.
Tikrai labai gardu. Pernai iš sandėliuko lentynų šis dingo pirmiausia.
Dar dariau ir kitą variantą, viskas tas pat, tik pridėjau 3 didelius antaninius obuolius.
Receptas nusižiūrėtas čia