sumuštinių duona "Toste"
fermentinis sūris
česnakas
krapai
majonezas
malti pipirai
Gaminimas: duonos riekutes perpjaunam pusiau. Sūrį sutarkuojam burokine tarka, česnaką sukapojam, krapus supjaustom. Viską sumaišom, dedam majonezo, beriam pipirų. Majonezo dedam tiek, kad apjungtų sūrį. Tepam masės ant duonos puselių ir kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje. Kepam kol lengvai apskrunda.
2012 m. birželio 20 d., trečiadienis
2012 m. birželio 19 d., antradienis
Keksiukai su rabarbarais, razinom ir šokoladu
Na, kadangi, mes niekaip neatsivalgome rabarbarų, tai jums taip pat siūlau šiuos keksiukus. Kas ragavo, nepeikė ;)
1 didelis kiaušinis
200 g cukraus
80 g margarino
250 g miltų
150 ml raugintų pasukų
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1,5 arbat. š. kepimo miltelių
didelė sauja razinų
6 plytelės šokolado
2 dideli stambūs lapkočiai rabarbaro
Gaminimas: kiaušinį ištrinam su cukrum ir vaniliniu cukrum. Išlydom margariną. Į kiaušinių - cukraus masę įmaišom pasukas ir pravėsusį margariną. Tada šį mišinį pilam į išsijotą miltų - kepimo miltelių mišinį, gerai išmaišom. Tada sudedam nuplautas, nusausintas ir pamiltuotas razinas, kapotą šokoladą, kubeliais supjaustytą rabarbarą. Viską išmaišom.
Į keksiukų formeles įklojam popierines formeles ir beveik pilnas pripildom tešlos. Šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Ar iškepę, patikrinam pagaliuku.
Kadangi panašių receptų yra daugelyje tinklaraščių, tai šaltinio nurodyti negaliu.
1 didelis kiaušinis
200 g cukraus
80 g margarino
250 g miltų
150 ml raugintų pasukų
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1,5 arbat. š. kepimo miltelių
didelė sauja razinų
6 plytelės šokolado
2 dideli stambūs lapkočiai rabarbaro
Gaminimas: kiaušinį ištrinam su cukrum ir vaniliniu cukrum. Išlydom margariną. Į kiaušinių - cukraus masę įmaišom pasukas ir pravėsusį margariną. Tada šį mišinį pilam į išsijotą miltų - kepimo miltelių mišinį, gerai išmaišom. Tada sudedam nuplautas, nusausintas ir pamiltuotas razinas, kapotą šokoladą, kubeliais supjaustytą rabarbarą. Viską išmaišom.
Į keksiukų formeles įklojam popierines formeles ir beveik pilnas pripildom tešlos. Šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Ar iškepę, patikrinam pagaliuku.
Kadangi panašių receptų yra daugelyje tinklaraščių, tai šaltinio nurodyti negaliu.
2012 m. birželio 10 d., sekmadienis
Pyragas su varške ir rabarbarais
Man tai buvo nuostabus, kadangi dievinu ir varškę, ir rabarbarus. Drėgnas, su rūgštele, tiesiog tirpstantis burnoje...
Kepiau Tėvo dienai, tik vėluoju parašyt
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
300 g kepinių margarino ar sviesto (geriausia dėti po pusę abiejų)
~750 ml miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
400 gr varškės
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
rabarbarų (kiek tiksliai, negaliu pasakyt, priklauso nuo jų dydžio)
2 saujos razinų
1 sauja džiovintų spanguolių
Gaminimas: margariną su sviestu ištirpinam. kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom pravėsusius riebalus. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įmaišom į kiaušinių, riebalų ir cukraus masę. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą blėtelę sudedam 2/3 tešlos, išlyginam, prismaigstom rabarbarų griežinėlių, pabarstom razinų ir spanguolių, tada paskirstom varškę. Varškę, cukrų ir kiaušinį gerai ištrinam.
Ant varškės sluoksnio drėgnom rankom paskirstom likusią tešlą. Tada pyragą šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepam ~ 40 min. Tikrinam pagaliuku.
Pjaustom ir valgom atvėsusį.
Kepiau Tėvo dienai, tik vėluoju parašyt
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
300 g kepinių margarino ar sviesto (geriausia dėti po pusę abiejų)
~750 ml miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
400 gr varškės
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
rabarbarų (kiek tiksliai, negaliu pasakyt, priklauso nuo jų dydžio)
2 saujos razinų
1 sauja džiovintų spanguolių
Gaminimas: margariną su sviestu ištirpinam. kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom pravėsusius riebalus. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įmaišom į kiaušinių, riebalų ir cukraus masę. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą blėtelę sudedam 2/3 tešlos, išlyginam, prismaigstom rabarbarų griežinėlių, pabarstom razinų ir spanguolių, tada paskirstom varškę. Varškę, cukrų ir kiaušinį gerai ištrinam.
Ant varškės sluoksnio drėgnom rankom paskirstom likusią tešlą. Tada pyragą šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepam ~ 40 min. Tikrinam pagaliuku.
Pjaustom ir valgom atvėsusį.